Σκοπός του blog αυτoύ είναι να προβάλουμε: Χρήσιμες καλές ιδέες Νέα για θέση εργασίας Kαλά νέα Πληροφορίες για μια προσφορά Προσφορές που είναι σίγουρα πολύ καλές. (για υπηρεσίες, για εστιατόρια, για ρούχα-παπούτσια, για συσκευές, για οτιδήποτε) Μια καλή ιδέα για διασκέδαση Μια καλή πρόταση για εκδρομή
Aυτό το blog είναι μια ιδέα του Αλέξανδρου Γιατζίδη mail:ayiatzides@medlab.gr
.

ΟΜΑΔΑ FACEBOOK

ΟΜΑΔΑ FACEBOOK
ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Η γωνιά της Ιστορίας: Οι εν ζωή τιμές στον Κωστή Παλαμά.

Γιώργος Ορφανός
Η γωνιά της Ιστορίας: Οι εν ζωή τιμές στον Κωστή Παλαμά.

Ο Κωστής Παλαμάς (1859 - 1943), ο εθνικός μας ποιητής, αναγνωρίστηκε σε ξεχωριστή θέση και από τους σύγχρονούς του και από τις κατοπινές γενιές για τη συμβολή του στη νεοελληνική λογοτεχνία.
Για την προσφορά του έλαβε διάφορες τιμές και εν ζωή. Έτσι, το 1889, βραβεύτηκε στο Φιλαδέλφειο ποιητικό διαγωνισμό για τη συλλογή του, «Ύμνος εις την Αθηνάν». Το 1914, του απονέμεται για την προσφορά του το Κρατικό Αριστείο Γραμμάτων και Τεχνών.
Στα μέσα της δεκαετίας του 1920, ο Κ. Παλαμάς ήταν ένα από τα πρώτα μέλη της Ακαδημίας Αθηνών και το 1930 εκλέχτηκε πρόεδρός της. Το 1933, τιμήθηκε με το γερμανικό λογοτεχνικό βραβείο Goethe και το Οικονόμειο βραβείο της Ελληνικής Κοινότητας Τεργέστης, ενώ εξακολουθεί να γράφει ως τα 1935• τότε, εμφανίζεται και η τελευταία του συλλογή, « Οι νύχτες του Φήμιου».

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More
 
Cheap Web Hosting